Besök av Västmanlands Kulturmiljöförening

Den 4 juni hade vi äran att välkomna Västmanlands Kulturmiljöförening till Fullerö Säteri för en visning av vår historiska herrgård. Föreningen, som bildades av Mats Svegfors under hans tid som landshövding för länet, har länge arbetat för att bevara och främja länets rika kulturmiljöer.

Besöket organiserades av Silva Pettersson, en passionerad förespråkare för kulturarv och tidigare besökare på Fullerö. Silva har även skrivit om kakelugnar och besökt Fullerö för att fotografera en tavla av Carl Johan Cronstedt (1709-1779), konstruktören bakom den svenska kakelugnen. Hennes engagemang och kunskap bidrog till att göra besöket både lärorikt och inspirerande för alla närvarande.

Under visningen fick deltagarna en inblick i Fullerös historia och betydelse, samt vikten av att bevara fideikommissen för att skydda värdefulla kulturmiljöer. Deltagarna uttryckte stor uppskattning för vårdandet av detta kulturarv och vikten av att det fortsätter för framtida generationer.

Vi på Fullerö Säteri är glada över att ha fått möjligheten att dela vår historia med så engagerade besökare och ser fram emot fler sådana möten i framtiden.

Tack till alla som deltog och till Silva Pettersson för hennes outtröttliga arbete med att främja länets kulturmiljöer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *